eten & drinken

Recept: Pepernoten

We luidden de Sinterklaastijd in met zelfgebakken pepernoten.
Althans, peuterlief maakte een olifant, krokodil, muis en een giraf.
Maar, dat had u natuurlijk al lang gezien, daar links op de bakplaat.

Voor de speculaaskruiden gebruikten we:
30 gram kaneel
10 gram nootmuskaat
10 gram kruidnagelpoeder
5 gram witte peper
5 gram korianderzaad
5 gram gemberpoeder
5 gram anijszaad
snufje kardemom

Pepernotendeeg:
10 gram speculaaskruiden
250 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
125 gram boter
90 gram bruine basterd suiker
2 eetlepels water
1 mespuntje zout
1 eidooier
scheutje karnemelk

Doe de ingrediënten in een kom en kneed ze door elkaar.
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
Maak (samen met je peuter) allemaal kleine balletjes en leg ze op de bakplaat.

Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.

Tja, en als je dan nog te klein bent om balletjes te draaien, rest niets anders dan lekker te snoepen.