eten & drinken

Recept: Pompoentaart met venkel

pompoentaart 1

1 pakje bladerdeeg
1 pompoen
1 venkelknol
2 grote uien
1 of 2 teentjes knoflook
150 gram geraspte kaas
1 bouillonblokje
2 a 3 eieren
olijfolie
broodkruim

pompoentaart 2

snijd de pompoen en venkel in kleine blokjes
snipper de ui en de knoflook
fruit de ui & knoflook in olijfolie, voeg de pompoen en venkel toe
verkruimel een bouillonblokje boven het pompoenmengsel
en laat het op het vuur staan tot de pompoen zacht is geworden
bekleed een ovenschaal of springvorm met bladerdeeg
verkruimel een stukje oud brood op de bodem van de springvorm
roer de kaas en eieren door het pompoenmengsel
giet het mengsel in de springvorm
zet de taart ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C

pompoentaart 3

De basis van het recept komt van lekkertafelen