eten & drinken

Recept: De kleuter en de kippenbouillon

We hebben een kleuter in huis. Dat is me wat.
Niet alleen kleuters gaan naar school, de juffen ook.
Zo kwam het dat we op donderdagochtend zomaar een hele ochtend samen waren, kleuter en ik.

Kippenbouillon (4)

Er wordt wat gehoest en geproest in huize popcorn, dus moeders had een missie.
Huisgemaakte kippenbouillon! Op naar de bio slager in de stad.

Kippenbouillon-(3)

Wist je dat je kleuters uitermate geschikt zijn om een cappuccino mee te drinken?
Kippenbouillon (2)

En aan het einde van de dag, missie geslaagd.
5 liter kippenbouillon!

Kippenbouillon

Daar ging in:
850 g kippenkarkas
1 prei
5 stengels bleekselderij
3 winterpenen
2 uien met schil
2 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
1 handje tijm
1 handje peterselie
4 a 5 liter water
peper

Kippenkarkas?? Eh ja, toen de slager zei dat hij achter nog wat kippenkarkas had liggen moest ik ook wel even slikken.
Maar zo heb je wel, heel betaalbaar (€ 1,50) biologische kip in je bouillon.
Als je de kip eerst even in een braadslede in de oven doet totdat hij bruin is, druipt het meeste vet er vanaf.
Dat hoef je dan later niet meer van de bouillon te scheppen.

Daarna doe je alle ingredienten in de pan en breng je het aan de kook.
Dan een uur of 5 laten trekken, laten afkoelen en zeven.

Nu de kleuter nog aan de bouillon zien te krijgen…

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *