eten & drinken

Recept: Mmmmm… frisse lentepasta

venkel pasta4

penne
2 citroenen (schil en sap)
3 lente uitjes
3 a 4 venkelknollen
slagroom
roomboter
oregano
basilicum

venkel pasta (1)

Kook de pasta, de laatste 5 minuten van de kooktijd voeg je de gesneden venkel toe.
Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Het is natuurlijk aan jezelf of je kiest voor biologische producten of niet.
Wel zou ik in ieder geval biologische citroenen gebruiken, omdat in dit recept ook de schil wordt gebruikt.
De meeste bestrijdingsmiddelen komen immers op de schil terecht.

Laat de boter smelten en voeg de lente uitjes, kruiden, 2 a 3 eetlepels citroensap, de helft van de citroenrasp en slagroom toe.
Laat het kruidenmengsel een paar minuten koken haal daarna de pan van het vuur. Roer nog wat van de Parmezaanse kaas door de saus.

Vervolgens bak je de venkel in roomboter met wat citroensap, de andere helft van de citroenrasp en zout en peper.
Proef bij het toevoegen van de citroensap even of het niet te zuur wordt, waarschijnlijk heb je niet alle citroensap nodig.

Roer de saus door de pasta en schep de pasta en de venkel op het bord.
Strooi nog wat van de Parmezaanse kaas erover.

Eet smakelijk!

venkel pasta3

Het originele recept komt uit de Delicious