eten & drinken

Bananen bessen pannenkoekjes

bananen pannekoekjes met blauwe bessen by zoutepopcorn

bananen pannekoekjes met blauwe bessen by zoutepopcorn

Wat is het weer omgeslagen hè?! Het lijkt wel of de herfst ook een maandje vroeger z’n intrede doet. De jongens banjeren het liefste op blote voetjes de deur uit en hebben nog helemaal geen zin in jassen en regenlaarzen. En ik ben eigenlijk ook nog lang niet uit gezomerd.

Nu het buiten wat koeler is vinden we het fijn om weer wat warme dingen te eten bij het ontbijt of de lunch.
Deze bananen pannenkoekjes bestaan eigenlijk maar uit twee ingrediënten, bananen en ei. Met de andere ingrediënten kan je naar smaak variëren. Ze zijn ook heel lekker met aardbeien of bramen en frambozen. Wij vinden ze zoet genoeg zoals ze zijn. Houd je van zoet, dan kan je de pannenkoekjes besprenkelen met honing of ahornsiroop.

Voor 10 bananen pannenkoekjes heb je nodig:
3 rijpe bananen
6 eieren
150 gram blauwe bessen
1/2 tl kaneel
kokosolie of olijfolie

bananen pannekoekjes met blauwe bessen by zoutepopcorn

bananen pannekoekjes met blauwe bessen by zoutepopcorn

bananen pannekoekjes met blauwe bessen by zoutepopcorn

Prak de bananen met een vork tot ze helemaal fijn zijn.
Doe ze in een kom en roer de eieren er doorheen.
Verhit de olie in een pan en doe, afhankelijk van de grootte, 2 of 3 schepjes van het beslag in de pan.
Het vuur zet ik meestal half hoog, probeer een beetje uit wat het beste werkt op je fornuis.
Als het beslag aan de bovenkant niet meer vloeibaar is kan je de pannenkoekjes omdraaien.

bananen pannekoekjes met blauwe bessen by zoutepopcorn

Dit recept komt uit mijn favoriete kookboek van de dit moment: The green kitchen stories
Het boek is geschreven door de bloggers David & Luisa uit Zweden.
Ik heb geen aandelen hoor, het is gewoon een erg mooi boek. Kijk maar even mee.

The Green Kitchen Cookbook from Green Kitchen Stories on Vimeo.