eten & drinken

Mama’s Monchoutaart

Monchoutaart

Zaterdag was het nog een beetje feest. En geen feestje in onze familie gaat voorbij zonder mijn Mama’s Monchoutaart.
Zo’n jaar of 30 wordt deze taart al gebakken bij ons. We weten het niet meer zeker, maar waarschijnlijk heeft ze het recept destijds overgeschreven uit de Allerhande. Ongetwijfeld is het naar smaak aangepast, zo hoort dat natuurlijk ook met familierecepten.
Als klein meisje hielp ik graag als m’n moeder deze taart ging bakken. Ik weet nog goed dat ik de biscuitjes in een theedoek mocht wikkelen om ze op de grond in kleine stukjes te stampen. Geweldig vond ik dat!

Monchoutaart

Ingrediënten van de bodem

1 rolletje biscuit (Verkade Digestive)
100 gram suiker
125  gram roomboter
1 ei
1 zakje vanille suiker
Snufje kaneel

Werkwijze taartbodem

Verkruimel de biscuitjes. Met je voeten, met een deegroller of in de blender.
Vet een springvorm in met olie of boter.
Verdeel de boter in kleine stukjes over de koekkruimels.
Voeg kaneel, vanillesuiker en een rauw ei toe en mix het in de keukenmachine tot alles goed gemengd is.
Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm.
Bak de bodem 15 minuten op 230 C in een voorverwarmde oven.

Monchoutaart

De ingredienten van de taartvulling

1 pakje monchou
2 bananen
1 pot ontpitte kersen ca 500 gram
2 pakjes slagroom (200 ml)
100 gram suiker

Werkwijze vulling

Doe de monchou samen met de slagroom in een mengkom en klop het mengsel stijf.
Smeer het monchou-slagroommengsel over de bodem.
Snij de 2 bananen in plakjes en bedek de laag monchou.
Bovenop de banaan verspreid je de kersen.
Doe het andere pakje slagroom in een kom, voeg de suiker toe en klop de slagroom op.
Bedek de taart met de zoete slagroom.

Eet smakelijk!

Monchoutaart