ons

Vijf kleine pizzabakkers

Pizza's bakken

Een kinderfeestje in januari. Wat te doen met 5 kleuters? Jongens wel te verstaan.
Schortjes versieren en pizza’s bakken!

Pizza's bakken

Wat heb je nodig:

Voor elk kindje een katoenen schortje
Textielstiften
Mini deegrollers

Pizza's bakken

Ingrediënten

550 gram bloem
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
7 gram gist
3,25 dl lauw water
Kneed het deeg 10 minuten en laat het vervolgens 15 minuten rusten (je kan het deeg prima van te voren maken en bewaren in de koelkast).

Doe een blikje tomatenpuree (140 gram) in een kommetje en meng wat oregano en 1 teentje vers geperste knoflook door de saus.
Vul het blikje voor de helft met water en meng dit door de saus.

Pizza's bakken

Verdeel het deeg in porties zodat elk kindje z’n eigen deeg bolletje kan uitrollen.
Laat ze wat bloem over het tafelkleed uitstrooien (pret verzekerd) en geef ze elk een bolletje deeg.
Bedek de pizzabodem met tomatensaus
Beleg de pizza’s met wat je lekker vindt. Bij ons konden de kids kiezen uit: olijven, ui, verse ananas, rauwe ham en gele paprika.
Schrijf nog even met een stift de naam van de kids op het bakpapier. We willen natuurlijk wel onze eigengemaakte pizza opeten en niet die van de buurman.
Bak de pizza’s op 220 graden tien minuten in een voorverwarmde oven.

Pizza's bakken

Eet smakelijk!