ons

Terugdenken aan augustus

Terwijl de eerste herfststorm van dit jaar z’n weg over ons landje zoekt zit ik alweer met m’n hoofd bij de naderende kerstdagen. Hoe gaan we het vieren dit jaar? Ik ben gek op de kerstdagen, begrijp me niet verkeerd. Hoe gezellig deze donkere dagen ook zijn een lichtelijk verplicht tintje zit er toch wel aan. Dat we het gaan vieren is een feit, maar laat onze familie nu net dusdanig ingewikkeld in elkaar zitten dat wij aan 2 kerstdagen niet genoeg hebben. Dat kerst dit jaar dan ook precies in een weekend valt en er maandag dus weer gewoon gewerkt moet worden helpt niet echt mee.

Ach, gelukkig hebben we vanavond eerst nog een horde kiddies die ons komen vermaken met zelfgeknutselde lampionnen en ingestudeerde liedjes. In ruil voor een ruime keuze uit snoep uiteraard. Als ze niet wegwaaien tenminste. Toch bijzonder dat elk jaar weer, op de avond dat de buurtkids de straat op moeten het snert herfstweer begint en ze praktisch met hun en lampionnen wegwaaien.

En zo mijmerend dacht ik ook nog even aan augustus toen ik Merlijn & Daphne heb gefotografeerd. Een neefje & nichtje samen op de foto. Merlijn mag vanavond kijken hoe de kindjes aan de deur komen om snoepjes bij elkaar te zingen. Wie weet mag Daphne al wel met een lampionnetje de gure herfststorm trotseren…