ons

Mien toentje

 

Nu we een heus gezin zijn met 2 kinderen, nou ja een dreumes en een baby  (als je daar dan de juiste voedingsmiddelen in stopt worden dat vanzelf kinderen, schijnt),
zijn we wat gaan nadenken over eten. Gezond eten welteverstaan. Zo komt hier wekelijks de biologische winkel z’n spulletjes droppen. En verdwijnen die spulletjes sinds we het weekmenu maken ook niet meer in de prullenbak.

Zo leek het me ook een goed idee om aan de mannetjes mee te geven dat groenten niet uit pakjes & zakjes komen, maar uit de grond. Om nou een complete moestuin te beginnen is een brug te ver. Het ontbreekt ons namelijk aan 1 ding: groene vingers. In ons huis is wel te verstaan 1 plantje te vinden die het enigszins volhoudt. Dat is de basilicumplant in de keuken. Dan hebben we om de boel een beetje leuk aan te kleden in de woonkamer nog 4 planten staan. Die zijn van plastic. Eh ja, zo erg is het.

Het moet dus makkelijk zijn. En dat is het volgens dit boek. Nou is het al juli, dus zijn we weer mooi op tijd. Gelukkig kunnen er nog tot in september groenten gezaaid worden. Als we alles volgens het boekje doen is het een fluitje van een cent om een moestuin(tje) bij te houden. We gaan beginnen met sla, worteltjes, radijs en andijvie.

Als het meezit eten we over 2 weken de eerste blaadjes sla uit eigen toentje.

 

* Toentje is overigens tuintje in het Gronings. Ede Staal zong daar een lied over.

 

 

 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *