Mien toentje

 

Nu we een heus gezin zijn met 2 kinderen, nou ja een dreumes en een baby  (als je daar dan de juiste voedingsmiddelen in stopt worden dat vanzelf kinderen, schijnt),
zijn we wat gaan nadenken over eten. Gezond eten welteverstaan. Zo komt hier wekelijks de biologische winkel z’n spulletjes droppen. En verdwijnen die spulletjes sinds we het weekmenu maken ook niet meer in de prullenbak.

Zo leek het me ook een goed idee om aan de mannetjes mee te geven dat groenten niet uit pakjes & zakjes komen, maar uit de grond. Om nou een complete moestuin te beginnen is een brug te ver. Het ontbreekt ons namelijk aan 1 ding: groene vingers. In ons huis is wel te verstaan 1 plantje te vinden die het enigszins volhoudt. Dat is de basilicumplant in de keuken. Dan hebben we om de boel een beetje leuk aan te kleden in de woonkamer nog 4 planten staan. Die zijn van plastic. Eh ja, zo erg is het.

Het moet dus makkelijk zijn. En dat is het volgens dit boek. Nou is het al juli, dus zijn we weer mooi op tijd. Gelukkig kunnen er nog tot in september groenten gezaaid worden. Als we alles volgens het boekje doen is het een fluitje van een cent om een moestuin(tje) bij te houden. We gaan beginnen met sla, worteltjes, radijs en andijvie.

Als het meezit eten we over 2 weken de eerste blaadjes sla uit eigen toentje.

 

* Toentje is overigens tuintje in het Gronings. Ede Staal zong daar een lied over.

 

 

 


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “Mien toentje”

  1. Mar avatar
    Mar

    Haha – leuk blog! Elke dag een praatje met een zaadje wil ook nog wel eens helpen 😉 Veel succes met jullie toentje.

  2. […] oh, wat is het fijn dat het weer lente is! Gisteren hebben we de moestuinbak weer ingezaaid. Deze keer met sla en ruccola. Ik kan me nu al weer helemaal verheugen op een salade […]

  3. […] zonnig plekje in de tuin staan ze , de kruiden. Twee jaar geleden deed de bak nog dienst als heuse moestuin. Inmiddels worden m’n vingers langzamerhand wat groener en het stuk dat dient als tuin om uit […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *