handgemaakt

De zeemansmuts

Muts 4

Voor m’n kleinste mannetje zette ik de steken op voor de sailor’s rib beanie. Ik had nog wat over van het fijne wolletje van deze trui.
Dat breien verslavend is dat wist ik inmiddels. Mutsen breien is dat helemaal, heerlijk van die projectjes die snel af zijn.En nu deze af is heb ik geen excuus meer om de trui van grote broer langer te laten liggen. Daarvan hoef ik alleen de halsboord nog maar te breien, toch ligt ie al een paar weken in de mand te wachten. No more excuses…
Of zal ik toch eerst nog een zeemansmuts voor grote broer maken…

Muts 2

Muts 3

Muts 1

Muts 1 (1)

Het patroon voor de boord:
Brei 2 rondes averecht.
Ronde 1 & 2: brei 1 recht steek gedraaid, 1 averecht, 2 recht, 1 averecht.
Ronde 2 & 3: brei 1 steek recht gedraaid, 4 averecht.
Herhaal 3 keer.
Brei 2 rondes averecht.