eten & drinken

Ik ben zo’n moeder

chocolade cakeje 4

Ik ben er zo een. Zo’n moeder die de geraffineerde suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen zo lang mogelijk buiten de deur houdt. Mijn kinderen mogen geen snoepje bij de kassa. En nee, ik vind dat niet zielig.

‘Mama, wat zijn eigenlijk snoepjes?’

Toen  mijn kleuter-meneer (bijna 5) vorige week aan me vroeg wat een snoepje was, moest ik toch even checken of ik hem goed verstaan had. Nadat ik had uitgelegd wat een snoepje was, kwam natuurlijk de onvermijdelijke vraag waarom wij geen snoepjes eten.
Ik legde hem uit dat we wel eens wat lekkers eten, maar geen snoepjes. Het precieze hoe en waarom, daar werd niet naar gevraagd en dat laten we nog maar even zo. Wel noemde hij zo een rijtje dingen op die we graag ‘snoepen’: zoute popcorn (hè wat verrassend), olijven, komkommer, wortel, naturel chips, fruit, rijstwafels, speltcrackers en oh ja, mini chocolade muffins. Heel erg lekker en toch gezond.

Ok, gezonde muffins dus. Wat gaat daar dan in?

chocolade-cakeje-3

Recept

Kook de bieten, laat ze afkoelen en rasp ze met een fijne rasp
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe alle droge ingrediënten in een kom
Smelt de kokosolie
Meng de melk, honing, ei en de gesmolten kokosolie in een andere kom
Doe alle ingrediënten samen en roer tot alles goed gemengd is
Roer de geraspte bieten er doorheen en verdeel het beslag over 10 a 12 muffinvormpjes
Zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden

chocolade cakeje 2

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *