moestuin in de stad
moestuin

Wat brengt dat nou op, zo’n moestuin in de stad?

moestuin in de stad

Zo aan het eind van het moestuinseizoen maakte ik de balans op.
Wat haalden we nou aan opbrengst uit onze kleine moestuin in de stad?

6,7 kilo boontjes
4,5 kilo aardappels
1,8 kilo wortels
1,5 kilo tomaten
400 gram bietjes
3 courgettes
1 hele kleine pompoen
2 appels
1 bakje aardbeien
5 frambozen
7 stengel uien

Dat is toch aardig wat, dacht ik zo.

moestuin in de stad

Nu zijn de borders zo goed als leeg. Er staan nog een paar bietjes en wat stengel ui.
Ik haalde de tomatenplanten, wat er nog van over was eigenlijk, uit de minikas en plaatste de plank weer in het midden van het kasje. Op de lege plek in de minikas zaaide ik veldsla. Veldsla kan goed tegen lage temperaturen dus hopelijk eten we aan het begin van de winter een lekker maaltje sla. Op de plank zette ik de potten met kruiden. Buiten wordt het nu te koud voor en in het kasje houden ze het nog wel een poosje vol. De boontjes in de grote border haalde ik niet helemaal weg. Als je de bonenplant vlak boven de grond afknipt geven de wortels nog stikstof af, dat is goed voor de bodem.

moestuin in de stad

Ondanks de mooie opbrengst zijn er toch ook best wat dingen niet goed gelukt. Ik zaaide spinazie, sla, rucola en snijbiet. Alles, maar dan echt ook alles dat ik zaaide met blad was opgegeten voordat het uit kon groeien tot iets groot genoeg dat wij konden eten. De slakken hadden een waar feestje deze zomer. Komend moestuinseizoen voor ons geen bladgroenten meer in de moestuin.

Maar niet getreurd er is genoeg anders lekkers dat we volgend jaar kunnen zaaien.
Het plannen maken kan alweer beginnen. In de border naast de frambozen komt een rijtje aardappels. En in de vierkante bak
doperwtjes, wortels, boontjes, bietjes. En misschien dat ik toch nog een poging doe met wat sla en rucola. Op de plank boven in de minikas dan, wie weet houden slakken niet van dineren op grote hoogte.

moestuin in de stad

Deze blog verscheen ook op Ikbio.nl

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *