Maleise boslui

Uilen kijken in Enschede

Maleise boslui

Vraag me niet waarom. Ik heb iets met uilen. Ik vind ze zo mooi! De geluidjes die ze maken, hun ogen en dan de focus die ze hebben als ze op hun prooi afvliegen. Supermooi! Ja, zielig ook wel eigenlijk hè. Maar ja, zo is de natuur zullen we dan maar zeggen. Het uilskuiken op de foto hierboven is een Maleise Bosuil. Kijk, die donzige veertjes dan, wat een mooitje!

Canadese Oehoe

In de vakantie gingen we naar Dragonheart in Enschede. Daar vind je de grootste ridderwinkel van Europa en verschillende soorten uilen.
Even rondneuzen in een ridderwinkel sprak onze mannen uiteraard wel aan. En echte uilen zien vliegen, wie wil dat nou niet?

Uilen Dragonheart 2

Uilen Oehoe

Wist je dat uilen helemaal geen nachtdieren zijn?

Toch voelt het wel een beetje dubbel hoor. Aan de ene kant is het heel bijzonder om de uilen te kunnen zien vliegen. Aan de andere kant zitten de vogels daar natuurlijk wel gewoon in gevangenschap. Tja… Wij besloten om ze toch een bezoekje te brengen.
Elke woensdagmiddag geven Martin en z’n partner een uilendemonstratie. Ze laten de uilen, in ruil voor wat lekkers, heen en weer vliegen aan een lijn. Wie durft mag z’n hand in de handschoen doen waarop ze landen. En ze vertellen van alles over ze. Wist je bijvoorbeeld dat uilen helemaal geen nachtdieren zijn? Althans niet allemaal. Aan de kleur van de ogen kan je zien of het een nachtuil is of niet. Je hebt ze met gele, oranje en zwarte ogen. De uilen met gele ogen jagen overdag, met oranje ogen in de schemering en de uilen met zwarte ogen jagen ’s nachts. De ogen van een uil kunnen niet draaien in hun kas, zoals bij ons, daarom kunnen ze hun koppies zo ver draaien. Leuk om te weten toch?

Uil Oehoe

We hadden echt het gevoel dat ze weten waarover ze het hebben en hoe je voor uilen in gevangenschap moet zorgen.
Ben je een keer in de buurt, dan moet je zeker even langs gaan!

Nog even verder genieten van mooie uiltjes? Op Pinterest heb ik er nog meer verzameld.

Volg het bord owls van Zoutepopcorn op Pinterest.


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Uilen kijken in Enschede”

 1. Sanderijn avatar

  Oh leuk, die ridderwinkel gaat manlief leuk vinden! En uilen, ja, ze zijn erg mooi!

  1. zoutepopcorn avatar
   zoutepopcorn

   Vast! Voor kleine mannetjes hebben ook hele mooie houten zwaarden en schilden.

 2. Dina avatar

  Wat een prachtige foto’s! En kijk dat kleine uiltje nou eens zeg, zo schattig! <3

  1. zoutepopcorn avatar
   zoutepopcorn

   Dank je wel :-)!

 3. Morgaine avatar

  Een uil houden mag en kan dan ook niet zomaar, daar heb je papieren voor nodig en die papieren krijg je pas als je les hebt gehad, hoe een uil te houden en heel veel andere zaken natuurlijk ook. De Oehoe is prachtig, ik ken twee mensen in mijn eigen wijk die uilen houden. Eén van de twee houdt ook een valk en de ander heeft dus de Europese Oehoe in haar bezit, zo prachtig en machtig gewoon als je even de Bruna in loopt en ze staat daar met haar enorme uil die twee keer zo groot is als mijn eigen kater, lol.

  Prachtige foto’s!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *