boomkroonpad
er op uit

Wandelen over het Boomkroonpad

Het was 5 graden, grauw en grijs, met af en toe een bui. Prima weer om naar het Boomkroonpad te gaan.
In de vakantie mogen onze jongens soms ontbijten voor de tv. Dan kunnen papa en mama rustig wakker worden. Kopje koffie, krantje. Dat idee. Een win-win situatie noemen ze dat, toch? Anyway, wel meer tv-tijd dan dat ze normaal gesproken hebben. Gebruikelijk bij ons is, een uurtje per dag, als ik ga koken. Dat moet natuurlijk wel gecompenseerd worden. Oftewel, ik maakte een thermoskan thee en een ‘we-eten-in-het-bos-lunch’ en stopte dat in een rugzak. Hees twee kleuters in een wollen onderlaag, vulde dat aan met een joggingbroek, extra dikke sokken en winterlaarzen. Zette het gezelschap in de auto en weg waren we.

boomkroonpad

Het boomkroonpad

In de bossen bij Drouwen vind je het Boomkroonpad. Een wandelpad tussen de boomptoppen, met op zo’n 22 meter hoogte een uitkijkpunt. Erg leuk om te doen! De vorige keer dat we er waren was in de herfst. Prachtig om alle verkleurde bladeren te zien, zover je kan kijken. Nu was alles natuurlijk nog helemaal kaal, maar ook dat is zeker de moeite waard. Doordat er nog geen blad aan de bomen zit, zie je het pad heel goed tussen de takken liggen. Eigenlijk moet je elk seizoen een keertje gaan.

boomkroonpad

In de boomworteltunnel, waar het pad begint, greep mijn kleinste kleuter ineens stevig m’n hand. In de tunnel zie je hoe de bosdieren onder de grondleven. Zo zie je een dassenfamilie, een vos en levensgrote regenworm uit het plafond kruipen. Toch een beetje spannend, zo’n donkere gang met allerlei bosdieren. De spanning was al gauw verdwenen toen we de trap opklommen. Langs het pad hangen verschillende informatieborden. Hadden onze jongens 1,5 jaar geleden nog geen oog hiervoor, nu werd er bij elk bord gevraagd of ik wilde voorlezen wat erop stond. Door hun verrekijkers tuurden ze in de verte, op zoek naar een eekhoorn of buizerd. Deze zagen ze jammer genoeg niet, leuk en leerzaam was het wel!

boomkroonpad

In het bos onder het Boomkroonpad is een speelbos ingericht. Naast de gebruikelijke speeltoestellen vind je er een klimnet, wiebelplanken en heel veel grote takken om je eigen hut te bouwen. Gelukkig stonden er een aantal hutten als voorbeeld en hadden we een mooi plekje om te schuilen voor de regen. Op de kastenwand kan je zien welke vogel in welk huisje woont. Een leuk zoekspelletje om te doen.

speelbos boomkroonpad

boomkroonpad

speelbos boomkroonpad

In het Buitencentrum schoven we aan rond de houtkachel, waar we ons weer lekker konden opwarmen. De jongens gingen al gauw weer op onderzoek uit, de dikke boom vertelde ze dat er Douglassparren in het bos staan. Zo leuk om te zien dat voor Merlijn de wereld om hem heen echt al een beetje groter begint te worden. Hij herkende het Douglashout direct van onze bakken in de moestuin.

Bezoekerscentrum boomkroonpad

In het winkeltje zochten de mannen allebei een boekje uit. En in de hoop het leesvirus over te brengen op mijn jongens, kon ik dat natuurlijk alleen maar toejuichen. Olivier koos ‘Op ontdekking in het bos’ en Merlijn ging voor ‘Oriëntatie in de natuur’. We sloten de dag af met een kop koffie en twee appelsapjes in de Woudstee. Ook al was het koud en nat, het is altijd goed weer om het bos in te gaan.

De Woudstee

Het Boomkroonpad is van november t/m maart op zaterdag open van 12-16 uur en op zondag van 10-16 uur.
Van april t/m oktober kan je elke dag, van 10-17 uur, wandelen tussen de boomtoppen.
Een kaartje kost € 2,25 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 4,50 voor volwassenen.
Je vind het Boomkroonpad aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen.

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *