Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes
Wanneer een voedingsdeskundige die wetenschapsjournalist is, een bakkersdochter met als beroep tekstschrijver en een illustrator met een buurtmoestuin samen een boek maken, kan het bijna niet anders dan dat het leuk wordt.
Dit boek gaat over je eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? Waarom staan de tarwe aren op een biologisch veld verder uit elkaar dan op een gewoon tarweveld?
Een kijk-, lees- en doeboek, voor kinderen vanaf een jaar of 8. Het boek daagt je uit om na te denken over wat er op je bord ligt.
Pepijn en zijn hondje Pepper nemen je mee op reis. Ze gaan op reis, beleven allerlei avonturen en leggen uit waarom biologisch voedsel duurder, maar ook beter is voor de aarde en voor jou is. Er staan allerlei leuke weetjes en recepten in het boek, dus je kan ook zelf aan de slag! Maak frozen yoghurt met vers fruit, lekkere muffins of doe de quizzes die aan het einde van elk onderwerp in het boek staan.
Ons mooie voedselboek, door Lisette de Jong, Ria de Jong & Jenny Lindhout
Geef een reactie