eten & drinken

Recept: Home made bouillon

Zondagochtend, Wouter slaapt uit en de jongens bouwen een huis van de kussens van de bank.
Een ideaal moment om een grote pan bouillon te maken.

bouillon-1

Doe het water en het mergpijpje in de pan en breng het aan de kook.
Ondertussen was je de wortels, prei en ui. De ui hoef je niet te schillen, dit geeft de bouillon kleur.
Snijd de groenten in grote stukken en voeg ze samen met de laurierblaadjes, de knoflook en de kruiden toe.

Als het water kookt, zet je de pan op een klein pitje. Zorg dat het water net blijft koken.
Laat de bouillon nu 2 uur, met de deksel, erop zachtjes trekken.

Dan laat je de bouillon een half uurtje afkoelen.
Zeef de bouillon en voeg naar smaak zout toe.
Zout kan je ook toevoegen op het moment dat je de bouillon gaat gebruiken.

Ik doe de bouillon in porties van 1 liter in de diepvries.
Zo hebben we altijd wat op voorraad voor een lekkere risotto of als basis voor soep.

bouillon 3