handgemaakt

De trui die maar niet af wilde

de trui 1

de trui 2

de trui 3

In de zomer begon ik met deze trui. De kleur is uitgekozen door kleuterman himself, het moest een bruine trui worden. Ik probeerde nog: ‘wil je niet liever een blauwe, schat?’ ‘Een grijze misschien?’
‘Neeheeee, ik wil een bruineeee.’ Heerlijk toch, kinderen die weten wat ze willen.

Uiteindelijk was dat de stok achter de deur. Als ik ‘m nu niet af zou breien zou de trui te klein zijn. En dat kan natuurlijk niet. Wat je beloofd, moet je doen. Tempo dus. Het ging best voorspoedig totdat ik bij de boord aankwam. De wel bekende laatste loodjes. Het lukte maar niet om de steken op te nemen.

Gelukkig stond er een kletsavond gepland met 3 dames. Deze dames konden nog breien ook, dus Trui ging mee in de tas. Aan het eind van de avond stonden de steken op de naalden, kind kan de was doen.
Nu wist ik al dat mijn kleuter gezegend is met een hoofd wat groter dan gemiddeld. Dat ik na het afkanten de steken weer uit kon halen had ik een beetje ingecalculeerd.
Wat losser afgekant was de trui dan toch eindelijk klaar. En hij paste, met een beetje moeite, over het kleuterkoppie. Dat mijn lieve gevoeligerd geen trui gaat dragen die met een beetje moeite over z’n koppie gaat, had ik natuurlijk kunnen weten.

Maar niet getreurd, dan doe ik de boord gewoon even opnieuw. Zij en zij hadden me inmiddels geleerd hoe ik steken weer op kon nemen. Niets aan de hand.
Om 22:00 uur besloot ik nog even snel de boord uit te halen. En nee, dat was niet zo handig inderdaad. Ik trok iets te hard aan de verkeerde draad en roetssssj daar ladderde niet de boord, maar het voorpand.
Voordat ik besloot om alles dan maar uit te halen bedacht ik me dat de moeder van mijn lieve buuv ook heel goed kan breien. Ik legde de trui weer onderin de mand, en wachtte tot ze op bezoek kwam.
Nu komt ze elke week, dus lang hoefde ik niet te wachten. Gelukkig kon Trui nog gered worden. De moeder van de buuv zette alle steken er weer op en ik kon weer aan de slag.

Ik minderde de boord deze keer niet. En zie daar, het kleuterkoppie past er soepeltjes door!
En de trui is EINDELIJK af.

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *