Recept: Brood
Afgelopen zondag heb ik voor het eerst zelf een brood gebakken.
Ik gebruikte daarvoor:
400 gram volkoren speltmeel
12 gram gist
8 gram zout
1 theelepel honing
300 ml lauwwarm water
Errug lekker met een beetje aioli en tapenade.
De korst was wel wat aan de harde kant. Misschien is het beter om de oven op boven- en onderwarmte te zetten dan hetelucht?
Tips zijn welkom 🙂
3 reacties
Anno
Ik had ook een harde korst op mijn eerste broden.
Wat helpt is een diep bord met water in de oven plaatsen en géén hete lucht, alleen boven en onderhitte.
Dan moet je de oven wel eerst voorverwarmen!
Veel succes, groetjes
X
Elisse
Mmmh heerlijk! Ik ben een broodbaknoob, dus van mij hoef je geen tips te verwachten haha!
Mar
Zoveel mooie recepten in mijn kookboeken, maar ik besteed het brood bakken liever uit – ik kom wel weer aanschuiven om het lekker op te eten ;-)) Jouw eerste brood ziet er ambachtelijk uit. Veel oefenen en bovenstaande tip werkt!